MARS-Unit

Marine Aquaponics Research Smart Unit

De MARS-Unit is de opvolger van het Aquaponics Atelier. De ervaring bij het atelier leerde ons dat, als je in ons kikkerlandje iets wilt doen met vissen in een zeecontainer, daarbij klimaatcontrole essentieel is. Het kan snel warm worden in de zomer en ook de rest van het jaar kan de temperatuur per dag behoorlijk fluctueren. Meer dan in de buitenlucht en, belangrijker nog, meer dan in zee.

Daarom was het idee opgevat om, nog steeds op basis van zeecontainers een ‘klimaatneutrale’ onderzoeksunit te ontwerpen. Klimaatneutraal in de zin van dat het klimaat erin makkelijk te beheersen is en niet te veel schommelt. We hebben een drievoudige schil om de het gebouw heen gebouwd, op basis van stropakken, folie en windbreekgaas. Dit voor schaduw, om te isoleren en om wind en regen buiten te houden. Maar ook om, zonder gebruik van extra energie, geconditioneerd buitenlucht en licht binnen te laten.

De MARS-Unit wordt ingezet voor een ‘quick and dirty’ proefopstelling  ten behoeve van haalbaarheidsonderzoek dat we doen met ID3AS  het Hanze Institute of Technologie en het Alfred Wegener Institute. 

 

 

 

Menu