Opnieuw een thuiswedstrijd in de proeverijentour. Deze keer kon je NoordOogst vinden op het Suikerbrij festival. Als preludium op het inspiratieproject De Eetbare Eems-Dollard zijn we vast zilt gaan voorproeven. Het is de bedoeling dat de zilte lekkernijen in de toekomst lokaal geproduceerd gaan worden. Erik gaf daarbij een inkijkje in zijn plannen voor hergebruik van verzilte landbouwgronden. Hierbij konden de Groningse garnaal, zeewierbier, sashimi van diklipharder en seaveggieballetjes uiteraard niet ontbreken! Het was een groot succes.
Suikerbrij is een festival georganiseerd door de coöperatie Suikerbiedt, die het grote publiek op feestelijke wijze wil laten zien wat er op het Suikerterrein (waar NoordOogst ook is gevestigd) allemaal te doen is. Er is dus nog veel meer te beleven en voor elk wat wils. Toegang is gratis
Kijk voor meer informatie zoals het programma hier en de plattegrond hier.