De Nacht Van….

In de nacht van 9 op 10 oktober 2022 was ik te gast bij Mirthe van der Drift in De Nacht Van… NCRV KRO op Radio 1. Ik moest wel midden in de nacht voor naar Hilversum.  Want het programma is live en ik was tussen 02.00 uur en 3.30 aan de beurt. Ik had een leuk gesprek met Mirthe waarin het ging over mijn aquaponics, zilte landbouw en natuurlijk garnalen. Ik mocht ook de muziek uitkiezen en heb me natuurlijk aardig uitgeleefd door een greep uit mijn onvolprezen Aquaponics Playlist.

Een student aan KRO-NCRV Radio school had nog een vermakelijk item gemaakt over een Do-It-Yourself-aanrecht-aquaponics-kit voor kruiden op het aanrecht. Ik had daar een How-To voor gemaakt, maar dat bleek toch pittig.  Het was wel weer een beetje terug naar het begin voor mij. Toch ik heb er ook nog zelf eentje gemaakt,  daarover later meer.

In het tweede uur had ik een interssant  gesprek met Wijnand Sukkel van de WUR. Het ging over ‘agroforestry’, zijn ‘boerderij van de toekomst’ en die van NoordOogst. Er waren veel raakvlakken. De uitdaging zit in de inzet van innovatieve technieken op zo’n manier dat de toekomstige boer een boterham aan kan verdienen. Voor mij geldt dit ook voor vissers want die lopen tegen dezelfde problemen aan. Zo waren wij allebei eigenlijk op onze eigen manier bezig met het perspectief voor landbouw en visserij. Het perspectief dat boeren en vissers momenteel zo hard nodig hebben.

Menu